quote:Op 28-01-2007 15:50 schreef flubub[..]

Dus jij kan goed koken (neem ik aan als je kok was

).. Ik weet niet hoe jouw skills zijn op het gebied van taarten natuurlijk, maar mochten die daar ook zitten dan kan jij voor mij vast de vraag wel beantwoorden dat als ik een chocoladetaart wil maken, maar ik wil er geen kersen/abrikozen/noemhetmaaropwatvoorsmaak-jam in stoppen, gewoon geen jam,ondanks dat dat in bijna elk recept staat wat ik kan vinden, dan mislukt mn taart toch niet mag ik hopen hè?
Ik heb het helaas op moeten geven, omdat ik een tijdje geleden mijn hand ineens niet meer kon gebruiken. Dat is gelukkig weer over, maar het kokkerellen doe ik nu alleen nog maar thuis, voor mezelf en soms voor wat vrienden en familie.
Maar om jouw vraag te beantwoorden. Als je geen "jam" achtige spullen in je chocoladetaart wilt doen, kan je ook gewoon slagroom, of chocolademouse gebruiken.
Het laatste maakt het dan wel gelijk een stuk machtiger, maar niet viezer.
En als je wat avontuurlijk aangelegd bent, kan je ook proberen zelf iets met vruchten te doen.
De meeste vruchten kan je goed zachtkoken, totdat ze net uit elkaar vallen, als je er zachtjes met een vork op drukt.
En als je dan tijdens het zachtkoken een beetje cognac, whiskey of port toevoegd, wordt het alleen maar lekkerder.
De alcohol verdrijnt door de hitte, dus je hoeft niet bang te zijn dronken te worden.
Alvast veel plezier.