valt geen soep van te maken
Recept kroketten.
Benodigdheden: 1 pond soepvlees (aan 1 stuk)
± 100 gram boter
± 250 gram bloem
nootmuskaat
zout
witte peper
Maggi (jeweetwel, druppels uit flesje voor soep)
± 2 eiwitten
paneermeel (heb je best veel nodig)
Maak bouillon van het soepvlees, water en zout. Haal dan het vlees uit de bouillon en snijdt het klein.
Smelt de boter in een diepe pan op laag vuur. Doe de bloem erin voordat de boter bruin is. Blijven roeren. Als de bloem volledig is opgenomen door de boter, doe je beetje voor beetje de bouillon erdoor, totdat er een dikke, gladde pap ontstaat. (niet persé alles hoeft erin)
Dan het kleingesneden vlees erdoor en op smaak brengen met (veel) nootmuskaat, peper en een scheut maggi (proef maar ff)
Laat dit geheel afkoelen in een platte schaal.
Doe in één soepbord de wat losgeslagen eiwitten en in een ander een laag paneermeel. (kom je later tekort kan je gewoon aanvullen.
* Schep met een natte lepel een hoeveelheid afgekoelde massa uit de schaal en vorm die met je handen voorzichtig tot een kroket.
Rol het door het paneermeel, dan door het eiwit, en dan nog eens door het paneermeel, zodat het helemaal bedekt is.
Voilá…de eerste kroket.
Herhaal vanaf * tot de schaal leeg is. ± 20/30 kroketten later.
Baktijd vers ongeveer 3 minuten, als je ze invriest ongeveer 5 minuten.
Smakelijk.
Mocht je nog vragen hebben...mijn fotoboek is open, ben wel pas maandag weer terug, want ik ga een weekendje weg.