Terug naar het FOK!fotoboek Bekijk de mannen in het FOK!fotoboek Bekijk de vrouwen in het FOK!fotoboek FAQ
Napoleon Bonaparte - Napoleon-Bonaparte
userpicture
webicon
Abonnement FOK!free abonnement
Geregistreerd 15-04-2004
Laatste update 22-04-2004
Geslacht Man
Geboortedatum 15-08-1769
Relatie Ja, oa met Joséphine & Marie-
Seksualiteit
Kleur ogen bruin
Schoenmaat
Beroep Keizer van Frankrijk
Studierichting Militair
Woonplaats Sint Helena
Favo forum geen
Favo FOK!kers
Favo subsite geen
Aantal forumposts 42 »
Aantal FP-reacties 0 »
Aantal views 180
Aantal reacties 4
Laatste voyeur(s) TARAraboemdijee
TARAraboemdijee
MilanoH
MilanoH
Buurtzwaan
Tijdens één van de vele veldslagen 18 Brumaire 1799: de coup d Als eerste consul In mijn werkkamer Mijn tweede vrouw Marie-Louise met mijn zoon Napoleon II De kroningsceremonie in de Notre Dame Mijn geliefde keizerin Joséphine 1805: Slag van Austerlitz Toen ik de Alpen overstak 1809: Regensburg, Slag van Ratisbon Na mijn kroning als Keizer in 1804 (1) Dit ben ik in 1796 bij de brug van Arcole De huidige rustplaats van mijn dubbelganger in Des Invalides in Parijs Na mijn kroning als Keizer in 1804 (2)
spuisels
Eerst een kort verhaaltje die ik later wil gaan uitbreiden.

Ik ben in 1769 op Corsica geboren en heb het in het Franse leger tot generaal weten te schoppen. Na het winnen van enkele slagen en zeges werd ik steeds populairder onder het Franse volk.

In 1799 wist ik een coup te plegen en het Directoire buiten macht te stellen. Ik werd aangesteld als Eerste Consul. In 1802 werd in Consul voor het leven en in 1804 heb ik mij uiteindelijk tot Keizer van Frankrijk uitgeroepen.

Ik heb het Franse Rijk uitgebreid na gewonnen slagen bij Austerlitz, Trafalger en Eylau. Helaas mislukte mijn missie naar Rusland (1812) en werd ik gedwongen terug te keren naar Frankrijk. Door kou en honger heb ik toen een groot gedeelte van mijn Grande Armee verloren.
Thuisgekomen (1814) had mijn invloed dermate afgenomen en hadden de legers van de geallieerde strijdkrachten van Oostenrijk, Pruisen, Engeland en Rusland zoveel gebied gewonnen dat ik gedwongen werd af te treden en werd verbannen naar het eiland Elba.

In 1815 wist ik triomfantelijk terug te keren en heb ik mijzelf weer op mijn troon geplaatst. Helaas kwam dit tot een definitief einde in de Slag bij Waterloo, welke ik verloor. De Engelsen hebben mij toen verbannen naar het eiland Sint Helena, in de Atlantische Oceaan. Daar zou ik in 1821 zijn gestorven, dat was echter mijn dubbelganger.

In 1840 is diezelfde dubbelganger in Parijs herbegraven en bijgezet in het tegenwoordige Dome des Invalides.
Moaaah Gertjuh!!! :')
webicon

Hallo Napoleon
De vliegende flipperkast wist ternauwernood te ontsnappen aan de vlijmscherpe wieken der ventilatoren.
 
We zijn binnen.
webicon

Vive l'Empereur
 
 


Gefeliciteerd a niffo