Terug naar het FOK!fotoboek Bekijk de mannen in het FOK!fotoboek Bekijk de vrouwen in het FOK!fotoboek FAQ
userpicture
Abonnement FOK!free abonnement
Geregistreerd 31-10-2009
Laatste update 18-07-2010
Geslacht Man
Geboortedatum -
Relatie
Seksualiteit Man
Kleur ogen Zwart
Schoenmaat 42
Beroep Officier van Justitie
Studierichting Rechten
Woonplaats Rotterdam
Favo forum geen
Favo FOK!kers
Favo subsite geen
Aantal forumposts 11 »
Aantal FP-reacties 299 »
Aantal views 86
Aantal reacties 3
Laatste voyeur(s) Osiris024
drumstickNL
AlDieWillenteKaaprenVaren
LookAtMe
Anonieme_Fokker
spuisels
Mensen die worden verdacht van het plegen van een strafbaar feit, krijgen met het Openbaar Ministerie (OM) te maken. Het OM is de enige instantie in Nederland die verdachten voor de strafrechter kan brengen. Het OM zorgt ervoor dat strafbare feiten worden opgespoord en vervolgd.

Daarvoor wordt samengewerkt met de politie en andere opsporingsdiensten. De officier van justitie leidt het opsporingsonderzoek. Het OM houdt ook toezicht op de goede uitvoering van het vonnis van rechters; boetes moeten worden betaald, gevangenisstraffen uitgezeten, taakstraffen goed uitgevoerd. Samen met de rechters is het OM onderdeel van de rechterlijke macht. Het OM is dus geen ministerie in de gebruikelijke zin van het woord.


Het OM is een landelijke organisatie met vestigingen in alle regio's. Daarnaast is er een landelijk parket dat zich richt op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, en een functioneel parket dat criminaliteit bestrijdt op het gebied van milieu, economie en fraude.

Op de 19 arrondissementsparketten beoordelen officieren van justitie, ondersteund door administratieve en juridische specialisten, de enkele honderdduizenden zaken die jaarlijks binnenkomen. De zaken waarin hoger beroep wordt aangetekend komen bij een van de vijf ressortsparketten. Daar heet de vertegenwoordiger van het OM 'advocaat-generaal'. De parketten worden geleid door hoofdofficieren van justitie en hoofdadvocaten-generaal. De landelijke leiding van het OM berust bij het College van procureurs-generaal (het College) in Den Haag. De minister van Justitie is politiek verantwoordelijk voor het OM. Hij bepaalt samen met het College de prioriteiten in de opsporing en vervolging.
pm
FTS
webicon

This is what I love, and can't stop lovin'.
Get wasted at party's, from 9 till 7 in the morning.
 

webicon

Ik klaag _Fonz aan.
groetjes
When you open your mouth, make sure the sound you make is better than silence.
 

webicon

quote:
Op 22-07-2010 11:01 schreef Justitie

[..]

Advocaat nodig?
Altijd handig.
When you open your mouth, make sure the sound you make is better than silence.