Terug naar het FOK!fotoboek Bekijk de mannen in het FOK!fotoboek Bekijk de vrouwen in het FOK!fotoboek FAQ
userpicture
Abonnement FOK!free abonnement
Geregistreerd 14-01-2006
Laatste update 14-01-2006
Geslacht Vrouw
Geboortedatum -
Relatie
Seksualiteit
Kleur ogen
Schoenmaat
Beroep
Studierichting
Woonplaats
Favo forum geen
Favo FOK!kers
Favo subsite geen
Aantal forumposts 0 »
Aantal FP-reacties 0 »
Aantal views 894
Aantal reacties 35
Laatste voyeur(s) Megalomaniac
Megalomaniac
Bosbeetle
Bosbeetle
RenRen-
Dreft Voor de wasjes
spuisels
De afwas
Met de afwas (ook: vaat) wordt het vuile serviesgoed en bestek bedoeld. De afwas doen is het schoonmaken van dit eetgerei.

Twee manieren om af te wassen
Afwassen kan op twee manieren gedaan worden:

1. Men kan de gootsteen of een teiltje vullen met heet water en afwasmiddel, waarin men het serviesgoed en bestek kan afwassen met behulp van een afwasborstel. Daarna wordt de afwas in een druiprek gezet en meestal met een theedoek afgedroogd. Met de hand afwassen wordt door kinderen vaak als een ware straf gezien. Het kan ook echter een gezellig dagelijks samenzijn worden als het door meerdere personen wordt gedaan.
2. De laatste jaren gebruikt men steeds vaker de afwasmachine. Dit heeft totaal geen voordelen en is maar niets natuurlijk.

Verschillen tussen de landen
In veel Europese landen gebruikt men een keukenspons en een schuurdoekje voor de afwas. In Nederland meestal een afwasborstel. In sommige landen, zoals Frankrijk, vind men het hygiënischer om de afwas gewoon aan de lucht te laten drogen. In het vochtige klimaat van Nederland gebeurt dat echter minder vaak en gebruikt men een theedoek. Ook vindt men het in veel landen niet hygienisch om af te wassen in een teiltje met (aan het eind vuil) water, en wordt er onder de lopende kraan afgewassen.

Afwasbak
Meestal wordt voor het afwassen een speciale afwasbak gebruikt. Dit heeft een hygiënische en een historische achtergrond. Oorspronkelijk was de gootsteen van de keuken groot en werd ook gebruikt voor het wassen van kleding. Het water om de vloer te schrobben werd eveneens door de gootsteen weggegooid. Het is dan hygiënischer om de afwas in een aparte afwasteil te doen. Bovendien was de gootsteen zo groot, dat het veel warm water kost om hem te vullen. Tenslotte was de gootsteen vaak van keramisch materiaal gemaakt, en kwetsbaar voor beschadiging door metalen voorwerpen, zoals pannen en bestek.

Afwashandschoenen
Veel mensen die met de hand afwassen gebruiken afwashandschoenen. Er kan dan met heter water worden afgewassen, en bovendien blijft de huid de inwerking van het afwasmiddel bespaard. Dit is echter niet aan te raden, want juist het sop over de handen is het fijnste gevoel wat er bestaat.

De afwasprocedure
Met de hand afwassen geschiedt als volgt: Eerst wordt de afwas enigszins voorgesorteerd. De voedselresten worden van borden, pannen en schalen verwijderd. Traditioneel gebeurt het afwassen op een bepaalde volgorde, het minst vuile servies eerst, dat wil zeggen de glazen en bekers, daarna in volgorde van vervuiling de borden, het bestek en de pannen.

Sommige mensen spoelen de afwas eerst voor onder stromend water, voordat ze het met Dreft afwassen. Er wordt zo heet mogelijk water gebruikt, omdat daarmee het afwassen beter geschiedt. Elk af te wassen voorwerp wordt met de ene hand volledig ondergedompeld, met de andere hand schoongeborsteld. Indien nodig worden aangekoekte voedselresten met een schuurspons verwijderd. In enkele gevallen is het moeilijk om vlekken te verwijderen, bijvoorbeeld theeaanslag. Een klein beetje bleekwater kan dat verhelpen, dit moet echter goed worden nagespoeld.
Bron


Eenvoudige wasprocedures

Voorbereiden
Zoals dat gaat met de meeste dingen in het leven, gaat wassen het best met wat voorbereiding. Hieronder volgen een aantal nuttige tips om te onthouden als u vuil wasgoed in de wasmand gooit…

* Leeg de zakken.
* Controleer manchetten van hemden.
* Keer jeans binnenste buiten om vale strepen te verminderen.
* Sluit alle ritssluitingen, drukknopen en haken en bind alle touwtjes samen.

Sorteren
Bij het sorteren van wasgoed gelden een aantal basisstappen die u altijd in acht zou moeten nemen:

* Controleer en volg het wasvoorschrift
* Scheid donkerbonte, lichtbonte en witte was.
* Scheid delicate van zware weefsels.
* Scheid volgens wastemperatuur voor een optimaal wasresultaat voor individuele artikelen en was nooit warmer dan de temperatuur vermeld op het wasmerk.
* Was erg vuil wasgoed apart (omdat dit vuil zich kan hechten op andere minder vuile kleding).
* Scheid volgens centrifugeersnelheid zodat uw artikelen er mooi uit blijven zien.

Wanneer de machine artikelen met verschillende temperaturen en wasprogramma's bevat, selecteert u het programma met de laagst aanbevolen temperatuur en centrifugeersnelheid voor de hele lading.

Telkens als u een speciale methode gebruikt om hardnekkige vlekken te verwijderen of twijfelt over de kleurechtheid van uw weefsels, is het raadzaam eerst de kleurechtheid te testen. Vooral wanneer er langdurig contact is tussen de stof en het vlekkenmiddel of wasmiddel.
De kleurechtheid testen:

1. Bevochtig een onopvallende plaats op het kledingstuk, zoals de binnenkant van een zoom.
2. Leg het vochtige kledingstuk tussen twee stukken witte stof en pers met een warm strijkijzer.
3. Kijk de witte stukken stof na. Als er geen kleur heeft afgegeven, dan is de het textiel kleurecht en kunt u met wassen beginnen.
4. Als er echter kleur heeft afgegeven, is de het textiel niet kleurecht en is extra waakzaamheid geboden.

Beladen
Het kan soms verleidelijk zijn om de wasmachine te overladen, maar dit leidt enkel tot problemen.

Als u de machine overlaadt, kan de was niet naar behoren ronddraaien in de trommel, waardoor het aantal toeren vermindert. Hierdoor wordt uw was minder schoon.

Als u uw machine overlaadt, kunnen de poeders niet naar behoren oplossen, waardoor u meer kans hebt op poederresidu, vlekken en verminderde wasprestaties.

Wasprogramma
Vergeet nooit het wasvoorschrift van uw kledingstuk te volgen en bij gemengde belading altijd de laagste wasvoorschrift en het laagste aantal toeren te selecteren.

Temperatuurinstelling
De wastemperatuur heeft rechtstreeks invloed op het wasresultaat en het kreuken. De juiste keuze van de temperatuur kan ook het uitlopen van niet-kleurechte kleuren tegengaan. Controleer altijd wasvoorschrift voor de aanbevolen wastemperatuur. Als er geen wasonderhouds-etiket is, neem dan de volgende richtlijnen in acht:

Heet water geeft het snelste en het beste wasresultaat. Gebruik het voor stevig witgoed, kleurechte pastelkleuren en lichte opdruk, stoffen luiers en gelijksoortige babykleding, zwaar bevuilde kledingstukken en speelkleren.

Warm water maakt schoon, minimaliseert kleurvervaging en beperkt het kreuken in de machine. Gebruik het voor blijvende persing, alle kleurechte donkere of lichte kleuren, synthetische stoffen van nylon, polyester of acryl en wasbare wol.

Koud water kan tere kleuren helpen beschermen, en warm water helpen besparen. Het maakt wel minder goed schoon als warm of heet water. Gebruik het voor helder rode en oranje kleuren die kleur afgeven zonder aan intensiteit te verliezen, voor licht bevuilde weefsels en voor het verwijderen van sommige proteïnevlekken als bloed. Koud water is ideaal om te spoelen, ongeacht de wastemperatuur.

Uitladen & drogen
Als het wasprogramma is afgelopen, zou het wasgoed zo snel mogelijk te drogen moeten worden gehangen. Als u wasgoed vochtig in de machine laat zitten, kan dat leiden tot problemen als vieze geuren en zelfs schimmel.

Droogtips:

* Door de droogprocedures correct te volgen kunt u weefsels beschermen en kreuken tot een minimum beperken.De meeste droogtrommels hebben programma's voor tere weefsels en blijvende persing, die met hun lagere temperaturen weefsels kunnen beschermen die niet tegen grote hitte bestand zijn.
* Lees wasonderhouds-etiket aandachtig voor de juiste droogtemperatuur.
* Haal het wasgoed meteen nadat het programma is gestopt uit de droger. Hang of vouw het meteen op om kreuken tegen te gaan.
* Zorg ervoor dat u zoveel wasgoed in de droger laadt, dat de afzonderlijke kledingstukken genoeg plaats hebben om te draaien in de machine. Anders kan het weefsel worden verdrukt. Daarnaast kan blokkering van de waterstraal tot schade tot oververhitting leiden.

Laad de was zo in de droger dat de kleding kan ronddraaien. Overladen kan overmatig kreuken tot gevolg hebben. Als het ventilatiegat van de droger verstopt raakt, kunnen de artikelen warmteschade oplopen.
Bron
pm
 
Verhip!
webicon

Ik heb hier de vaat van één week liggen, with your name on it .
 
Verhip!
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Ik kom vanmiddag nog bij je langs
Ben je niet bang dat je mijn warme sop over je poezelige handjes heen krijgt? .
 
 

webicon

U wast met afwasmiddel

 
 
 
Meet me in Montauk.
webicon

Ik vind de echte leuker.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
 
Meet me in Montauk.
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

:')
Niet dan?!
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
 
Meet me in Montauk.
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Nou vertel dan maar eens, geeft 'de echte' dan ook tips hoe je het beste kunt wassen? Dat denk ik niet he!! :')
Pfff, die kan als de beste de vaat doen!
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
 
 
krijg toch de!!!

http://www.omehenk.nl/index.php
hallo schoonhijt
ik hep toch net gepost? nau dan!
 
Ben er even niet.
webicon

Ik heb een vaatwasser.
.
..
...
....
 
geboren voor het geluk
webicon

Haha, ik kan mezelf in die mooie belletjes van je zien
 
Non-profit paardenstylist.
webicon

Ik had wat van je binnengehad en heb nu last van belboeren.
Hoe kan je dit verhelpen?
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
 
 
 
Meet me in Montauk.
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Ik geloof er niets van!
Pfff, dat hoeft ook niet! Zolang ik het maar weet.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
 
Meet me in Montauk.
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Nou jongen, de romantiek spat er vanaf, lief hoor
Dank u, dank u.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
 
Addictİ
webicon

Ik zou je mond moeten spoelen met dreft! Kloons?
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
 
Addictİ
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Ik wil best met u trouwen hoor, maar dan wil ik wel fulltime in het huishouden werken. Bent u het daar mee eens?
Mijn ideale vrouw.
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
 
geboren voor het geluk
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

En bevalt het uitzicht?
Een oase van schoonheid
 
Friespeuk
webicon

https://alexmiedema.nl
quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Het mág wel hoor
OK, dat lucht op

Komt ie hoor:

Hihi
 
Crackin' up!
webicon

http://clinton.senate.gov
Boe!!


(en een kusje van de juf)
Mais au total, à l'addition j'aime l'horizon
 
theguyver's sidekick!
webicon

:')
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
 

webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :

Nee hoor
Ow
 
Non-profit paardenstylist.
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Hmm, dit is een erg lastig probleem. Ik zou gewoon proberen je mond dicht te houden, dan houdt het boeren vanzelf wel op :')

vind je liev
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
 
Wie komt er alle jaren...
webicon

groene afwasmannetje de gekste
:')
 
Ben er even niet.
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Och jongen toch, ik heb medelijden met je... mis je dat lekkere sop over je handen niet?
Ik maak mijn eigen witte sop wel.
.
..
...
....
 
Ben er even niet.
webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

De pics hoef je zeker niet? :')
.
..
...
....
 

webicon

quote:
HetwastietsmetdreFt zei :
Actief schuim
Voor de afwas!
 
Friespeuk
webicon

https://alexmiedema.nl
quote:
HetwastietsmetdreFt zei :


[..]

Fijn is dat he! Laat het allemaal maar gewoon gaan! Lachen is gezond zegt men wel eens!
Whahahahahahha


Zo?
 
snelle trees
webicon

briljant profiel
disclaimer
 
Sarcast pur sang
webicon

Een echte vrouw, wassen wassen wassen gek!
"Chaos is het woord voor een orde die we niet begrijpen"
 

webicon

Wil jij me insoppen?
Op woensdag 16 december 2009 02:31 schreef Pingwingei het volgende:
heus waar de mensheid zal gebukt gaan onder Kimsywimsy's tirannie waar enkel ik boven sta, naast Kimsywimsy _O_