quote:Op 19-06-2007 18:50 schreef Exoticx[..]
Ah dat is wel jammer, maar ja, je gezondheid gaat voor. Verder kan je er zelf dagelijks van genieten alleen anderen niet op grote schaal.
Je hebt groot gelijk dat sommige gerechten hardstikke veel tijd kosten en voor je het weet is het op. Ik ken het. Niet dat ik dagelijks in de keuken sta, maar ik weet hoe het is..
Ik eet eigenlijk haast nooit toetjes
Ik sta iedere dag in de keuken.
Het is goedkoper dan laten brengen en nog lekkerder ook.
Toetjes maak ik meestal klaar als er visite is, of als ik bij iemand ander kook.
Anders haal ik het gewoon bij de supermarkt.
Maar het is toch wel leuk, als anderen zeggen dat het heeeeeeeeeeeerlijk gesmaakt heeft.
Een toetjes tip van mij:
Wat suiker in een koekepan laten smelten, sap van 1 sinaasappel erin uitknijpen, niet te heet laten worden.
Vruchten erin, zoals aardbeien, kersen, zwarte bessen.
Eventjes warm laten worden, wel blijven roeren, anders gaan ze plakken.
Slagroom kloppen met wat vanille.
IJsbolletje op een bordje, slagroom toefje erbij, vruchten erom heen, met de gesmolte suikersiroop.
Zelf doe ik er een glaasje rode wijn in, zodat het een extra "kick" heeft.
Wel oppassen, want het kan wel eens gaan spatten en/of vlam vatten door de alcohol. Daarom mag het vuur ook niet te hoog staan.
Succes.
Je hebt nu al trek.